Glasvezel komt eraan bij minimaal 40% deelname

Glasvezel buitenaf, een commerciële aanbieder van glasvezel, wil in ons gebied glasvezel aanleggen. Op 15 oktober ging het persbericht uit waarin zij hun aanbod voor Zaanstreek-Waterland Buiten aankondigen. Zaanstreek-Waterland Buiten is het groene gebied op de kaart hieronder (bron: website Glasvezel buitenaf).
Op 30 oktober heeft in het dorpshuis een informatieavond voor de bewoners plaatsgevonden. Dat was na de deadline voor dit nummer van het WWJ. Alle adressen waarvoor glasvezel beschikbaar komt, hebben daarvoor overigens wel een uitnodiging ontvangen.
Op 17 december 2018 is de deadline van de glasvezelcampagne en maakt Glasvezel buitenaf bekend of minimaal 40% van de bewoners een abonnement heeft afgesloten. Is dit het geval, dan gaat Glasvezel buitenaf vanaf het tweede kwartaal van 2019 glasvezel aanleggen in ons gebied.
Ook in Neck en Jisp
Het bijzondere van dit traject is dat ook Neck en Jisp zijn meegenomen in dit plan. Normaal gesproken stoppen dergelijke aanbieders namelijk met de aanleg van glasvezel daar waar al coax-kabel ligt, zoals in Neck. In dit plan krijgen dus ook de inwoners van deze twee kernen de mogelijkheid te kiezen voor supersnel en stabiel internet via glasvezel.
Lokale ambassadeurs
Glasvezel buitenaf werkt met lokale ambassadeurs. Dit zijn bewoners die enthousiast zijn over glasvezel en aanspreekpunt voor hun buurt willen zijn. Op 18 oktober heeft een informatieavond plaatsgevond voor de eerste ambassadeurs uit het gehele groene gebied. Zij hebben nadere informatie ontvangen over glasvezel in het algemeen en de aanleg in ons gebied in het bijzonder.
Meer informatie, waaronder het aanbod van 5 dienstverleners, vindt u op de website van Glasvezel buitenaf. Daar staat ook een overzicht van de ambassadeurs.
Vindt u glasvezel ook belangrijk en wilt u ambassadeur zijn, geef u dan op via de website of een van de andere ambassadeurs.

Scroll naar top